Hormonsjekk - et publisert filter på Innsikt

Hormonsjekk fra Forbrukerrådet hjelper deg å sjekke om kosmetikk- og kroppspleieproduktene du bruker inneholder hormonforstyrrende kjemikalier (hormonhermere).

Hormonforstyrrende stoffer (Hormonhermere)

Forbrukerrådet jobber for at hormonforstyrrende kjemikalier skal forbys i alle kosmetikk- og kroppspleieprodukter. Disse stoffene kan påvirke hormonsystemet vårt, og føre til tidlig pubertet hos unge jenter, misdannede kjønnsorgan på guttebabyer, dårlig sædkvalitet hos menn og økt risiko for testikkelkreft. Selv om et produkt kan inneholde svært små mengder av et stoff, kan det i kombinasjon med andre tilsvarende mengder likevel ha skadelig effekt.

hormonsjekk-butylparaben

Butylparaben er en av stoffene som  Hormonsjekk  har klassifisert som farlige. Det er et konserveringsmiddel. Dokumentert hormonforstyrrende i dyreforsøk. Står på EUs liste over hormonforstyrrende stoffer. Høy giftighet. Forbudt i Danmark i kroppspleieprodukter til barn under 3 år.


Svanemerkede produkter

Den enkleste måten å unngå skadelige stoffer i kosmetikk- og kroppspleieprodukter på, er å velge svanemerkede produkter. I tillegg til å ta hensyn til miljø og helse generelt, har disse vært testet for både parfyme, allergifremkallende stoffer og hormonforstyrrende kjemikalier.

For mer informasjon/spørsmål om Hormonsjekk: hormonsjekk@forbrukerradet.no

 

Relaterte lenker:

Hormonsjekk fra forbrukerrådet

Innsikt på Google Play

Last ned en testversjon av Innsikt her (.apk)